Pages

NOLETA ZA PATRIJARHA!Najpre htedoh da napišem nešto u slavu promocije veganstva (mnogi moji prijatelji su vegani), jer se desilo još jedno čudo od strane najpopularnijeg sina nacije, otvaranje sopstvenog veganskog restorana u Monte Karlu, kad ono... Razgovor u po bela dana, pa još i u jednoj državnoj instituciji, kojem sam virtuelno prisustvovao. Prostor ustupam neimenovanim službenicima.

-E, otvorio naš Nole nacionale veganski restoran u Monte Karlu.
-I?
-Pa kako, i? Veganski, Nole, Monte Karlo, restoran – ti ništa ne kapiraš?
-Kapiram, zato je i izgubio u prvom kolu. Previše se on kiti tim forama: joga, veganstvo...
-Pre svega, nije u prvom, nego u drugom. A nije ni zbog veganstva, a pogotovo ne zbog joge i meditacije, koji su mu i doneli sve uspehe.
-Uspehe su mu doneli vera i molitve. I nije Nole nikakav vegan, on samo dobro shvata biznis. A nije ni jogin, jer nosi časni krst oko vrata. On jogu koristi isključivo kao dobre vežbe istezanja, a ne kao nju ejdž religiju.
-Ali, ti ne shvataš. Veganstvo nije biznis, nego misija. Kao što Nole i nije neki pravoslavac, ako već hoćeš, jer meditira. I joga nije nju ejdž religija, nego deo najstarijeg poznatog sistema življenja.
-Ma ti mu sigurno držiš mirisni štapić dok meditira. To što je jednom rekao da meditira, to ne znači da to uopšte radi, a pogotovu ne na taj sektaški način. Meditacija je pojam koji on koristi da objasni zapadnom čoveku kako uživa u molitvama... On je, bre, časni Srbin sa Kosova. A Kosovo je najveća srpska svetinja.
-Hahahaha. Tako je, Noleta za patrijarha... Slažem se. Tako ćemo dobiti patrijarha koji će nas povesti na duhovni Istok, odakle smo i došli, i gde i pripadamo.
-Može istočno, bajo, ali na severoistok, našoj majčici Rusiji.
-Kao usputnoj stanici, možda. Tamo definitivno priznaju značaj joge i meditacije za svakodnevni život. Nego, da ti i ja odemo na jedan smuti, da nazdravimo.
-Misliš, na gusti sok?! (smeh) Ne bih do Monte Karla, ima ih i tu, iza ugla.
-Može, da nazdravimo našem najvećem nacionalnom idolu, i budućem patrijarhu (smeh).
-Ako mislimo na istog: Namaste!

U to ime, živeli!
GoKo.

Um Pa Srce

Нема коментара:

Постави коментар

Voleo bih da pročitam i vaše cenjene komentare na ovu temu. Možete da ih podelite javno, u prostoru za komentare ispod teksta ili na email trener@umpasrce.com