Pages

DA LI BISTE VOLELI DA POSTANETE ALHEMIČAR SRCA? EVO MALOG TESTA KOJI ĆE VAM OTKRITI MOŽETE LI...


I u svetim knjigama stoji da je lako voleti prijatelje, a da je cilj najveće ljubavi da zavolimo neprijatelje svoje. Pa i poredak ljubavi sugeriše - da volimo druge onakvima kakvi jesu, a posebno zbog onog što nas kod njih najviše nervira. Pa da onda ta vrata probamo da otvorimo zajedno, kroz redove koji slede?

Mili moj bivši neprijatelju, a sada...

...Tebi govorim, što se i dalje trudiš da me uveriš kako mi nisi prijatelj nego... ono suprotno tome, što evo ne želim ni da pomenem. Jer, shvati to već jednom, meni ni bolest, a ni smrt to nisu, pa kako onda da to budeš Ti, voljeni moj.

Mila moja bivša neprijateljice...

...Tebi evo pišem, i oprosti mi što je ovako javno. Da Te nikada, baš nikada više nazvati neću drugačije, osim pomenutim dragim imenom. Jer, sve drugo što bih rekao, bila bi, nesumnjivo, laž. I shvatam da sve ono što me nervira kod Tebe zapravo jeste samo znak da mogu još bolje da Te razumem, kako tebe, tako i sve druge, poput Tebe.


Mili moji bivši neprijatelji....

...Vama posvećujem ne samo ovaj, nego i sve buduće tekstove o prijateljstvu, zato što tako blagosloveno dolazite u moj život, i što me tako inspirišete da budem bolji nego što sam ikad i pomisliti mogao. Prenesite, mili moji, i ostalima koji liče na ono što zapravo nisu i što u suštini i ne žele da budu, da je prostranstvo Ljubavi bezgranično, i da u njemu za sve nas mesta ima.

I da Ona, naša sveisceljujuća, svemudra Ljubav, svakog dočekuje kao najdražeg gosta. A posebno one koji bi da se brane mržnjom, zavišću, ohološću... Ona nas sve grli jednakom toplinom. 

Zato i jesam baš Njen sluga pokorni. I biću, bez da išta od Nje tražim. Naprotiv. Zahvalan sam joj za sve dosad. Jer je onim što mi je darovala učinila više nego što sam i pretpostaviti mogao.A posebno što me je zasipala blagoslovima u vidu ljubavnih iskušenja. E to je tek - moje blago neprocenjivo.


U to ime, 
Živeli!

Goran Kojic

Нема коментара:

Постави коментар

Voleo bih da pročitam i vaše cenjene komentare na ovu temu. Možete da ih podelite javno, u prostoru za komentare ispod teksta ili na email trener@umpasrce.com