Pages

SERVISIRAJTE EGO NA VREME: AKCIJA TRAJE DOK TRAJU ZALIHE!
Ako je naš Ego trenutno u lošem stanju, pa štekće, brekće, dimi (se), troši nam i i više ulja i više goriva, imamo i dobru vest. Ne samo da možemo da ga servisiramo, i da ga vratimo u stanje harmoničnog rada, nego i da time sebi obezbedimo dodatne povoljnosti, kakve su: zamena istrošenih „prijateljstava“ novim, osvežavajućim; zamena patoloških „ljubavnih“ veza harmoničnim, partnerskim; uz spektakularan popust na čišćenje uma i srca od kontaminiranih sadržaja...


Naš Ego baš živi život automobila. Onih serijskih (kada se ugleda na druge), ali i unikatnih (kad je sam sebi dovoljan), naravno. Zatim, što je grandiozniji, sve se više ogleda ka napolju, a sve manje ka unutra. Zanemaruje signale koji dolaze iz motora, čak i kad su poprilično jaki.

Takođe, ima svoj optimalni i ograničeni vek trajanja, a kao oldtajmera ga ponosno možete vozikati, zajedno sa onima koji neguju iste pobude, na raznovrsnim revijama, ali i da se njime takmičite na veselim takmičenjima u kategoriji - sebi sličnih.

Kakav god on bio, jako je važno da ga servisirate redovno, kako biste sebi omogućili ugodnu vožnju, ali i dodatne bonuse.

Šta znači servisiranje Ega?, pitaće se, s pravom, većina vas.

Pa, baš kao i kod automobila, to pre svega znači blagovremen odlazak kod majstora. Blagovremenost je u svemu dobrodošla, a servisiranje bilo čega uistinu jeste – majstorski posao.

A kad je naš ljubimac (Ego) u pitanju, to znači i dodatni efekat, jer zaljubljeni u njega mi najčešće ni ne vidimo (ni ne čujemo) koje nam sve smetnje pravi. Pogotovu kad „vozimo“ brzo, pa pičimo „autobanovima“ ambicija, odnosno „autostradama“ karijere...

Kod pojma servisiranja našeg ljubimca, opet kao i kod automobila, imamo i redovne (male i velike), ali i vanredne servise. Ni sa jednima nam ne valja oklevati, i vaditi se na vremensku ili bilo kakvu drugu oskudicu. Novca npr.
Simptomatologija je jako bitna.

Kad naš ljubimac npr. ima problema sa vremenskim (ne)prilikama, pa kuka i na sunce, i na kišu, i na sneg, tada ga hitno treba suočiti sa ozbiljnim majstorom. Jer, to definitivno utiče na vožnju - na nas. Udesi su tada česta pojava.

Ima tu i drugih uobičajenih simptoma: kad teško koči(mo), kad „kuka(mo)“ i na blagom usponu, kad nas volan ne sluša... Na servis(iranje) – odmah!

Veoma je bitno da znamo da je veliki servis bezmalo rastavljanje našeg miljenika na sitne delove, dijagnostika kompletne njegove mehanike (fizičko telo) i elektrike (energetsko telo), sve dok ne otkrijemo mesta gde je počelo da labavi, da se rašarfljuje, da puca, da curi i dimi, da (nam) troši nepotrebnu energiju...

To ni ne pokušavajte da radite sami. Čak i ako ste veliki majstor. Bolje je i tada da odete kod kolege... On će bolje da vidi (sa strane), nego vi. Sebe ipak ne možete zagledati i sagledati iz svakog ugla.

Bez automobila se, pardon Ega, kažu, teško može. Posebno u savremenoj svakodnevici. Pa kad je tako, onda ga, jel’te, defintivno ima smisla servisirati redovno. Da nam majstor ukaže na ono što sami nismo u stanju da vidimo, i da popravi što se popraviti da. Ne čekajte zloslutne simptome!

A nemojte zanemariti ni dodatne bonuse, koje dobijate u akciji dok traju zaliheeee... 
       
U to ime,

Živeli! 

Goran Kojic

Нема коментара:

Постави коментар

Voleo bih da pročitam i vaše cenjene komentare na ovu temu. Možete da ih podelite javno, u prostoru za komentare ispod teksta ili na email trener@umpasrce.com