Pages

TZV. HILANDARSKI KOLAČ, LJUBAVNI, SEDMODNEVNI


Možda ste i vi od prijatelja dobili taj recept, skupa sa kvasnim testom, za tzv. hilandarski hleb?! Ideja je divna, jer se u vremenu sveopšteg ubrzanja i instant rešenja, ovde radi o sedam dana usporenog procesa, koji ne traži da izdvojite puno vremena.
Svakog dana u proseku po 5 minuta. Ono što je moje iskustvo, to je da se na kraju procesa desio kolač, nalik najlepšim štrudlama. To su mi rekli svi koji su ga probali. Uostalom, ako se slavski kolač, koji mnogo više liči na hleb zove kolač, zašto ovo ne bi bio - "hilandarski kolač"? Ali ime je najmanje važno. Bitan je sadržaj. Pa sam umesto belog šećera stavio smeđi, a umesto čisto belog brašna, mešavinu sa integralnim. Nisam stavljao vanilin šećer (taj suptilni otrov ne bih podmetnuo nikome), a ni prašak za pecivo. Jaja su bila – od slobodnih koka. Najvažnija je svakako bila posvećenost: veeeeelika, ljubavna. Posvećivanje je važan deo svake ljubavne priče. Baš tako treba uvek, da bi priča uspela. Zato ovo i jeste bila sedmodnevna ljubavna priča. Jedino se, kao što vidite, nisam baš proslavio oko rerne, priznajem. Pa je kora postala – „nešto tamnija“ :) Nikom to nije zasmetalo, pa ni meni...

U prilogu možete pronaći recept kakvog sam ga ja dobio, kao i dorade, na moj način.

Ako ste i sami imali slično iskustvo, voleo bih da ga podelimo, pa i zajedno sa drugima, u komentarima ispod. Ljubav je i u razmeni :)

*Takozvani Hilandarski hleb ili Hilandarski kolač samo u imenu nosi Hilandar, i nema nikakve veze sa istoimenim manastirom, pravoslavnom verom, ili religijom uopšte. Tekst nema nameru da promoviše bilo kakve religiozne ideje. Kolač mi se dopao iz drugih razloga, navedenih u tekstu.


Um Pa Srce

Нема коментара:

Постави коментар

Voleo bih da pročitam i vaše cenjene komentare na ovu temu. Možete da ih podelite javno, u prostoru za komentare ispod teksta ili na email trener@umpasrce.com