Pages

NEK I KOMŠIJI CRKNE KRAVA? NEEEE! NEK MU CRKNE – KABLOVSKA.
Šta mislite, da li bi se veći broj današnjih komšija danas iznervirao da mu crkne: a) krava ili b) kablovska? Naravno, većina vas će reći: ne slažem se s pitanjem. Naročito na ovim prostorima, gde je krava sve dalje od statusa poštovane, voljene, a nekamoli obožavane, svete životinje. Ček, možda niste razumeli pitanje?


Svi mi dobro znamo da krava u ovoj izreci nije (samo) krava. Da ona tu simboliše nekakvu posebnu vrednost, do koje je drugome (komšiji) izuzetno stalo. Upravo to vam i pričam, dragi moji. U ovoj zemlji, gde se uzgajanje krava ne smatra samo sve ređom pojavom, nego se i kod onih koji su ih još do juče uzgajali, u glavama dogodio (ili je još uvek u toku) kravocid, ovaj simbol vrednosti nesumnjivo gubi na značaju.

Ali zato jedan drugi simbol, koji nema ama baš nikakve veze za stočarstvom, ali zato ima sa obožavanjem, u našim životima postaje – svetinja. Ili je možda još bolje reći – nasušna potreba. Reč je o internetsko-teveovskoj, jednom rečju – kablovskoj (vezi). Za prosečnog savremenog čoveka ova veza postaje sve jača, i prelazi u vrlo visoki stepen zavisnosti. Baš kao što su nekad cele familije zavisile od vimena jedne krave...

I sve druge zavisnosti, pa čak i one alkoholičarske, nikotinske, seksualne, po snazi postaju sve minornije u odnosu na ovu...

Ako dosad nikad niste čuli za diskomguglejšn (discomgooglation), onda je kucnuo čas. Jer, od ove savremene bolesti, vrlo teško pamtljivog, čudnog imena, a koja se javlja usled nemogućnosti pristupa Internetu, boluje čak 44% Britanaca, a dodatnih 27% priznaje da je pod većim stresom kada ne mogu da se priključe na Internet.

Mislite da stvari kod nas stoje bolje? Sa pristupom internetu ili TV?!

E sad, ako su kod nas internet i TV uglavnom na kablovskim vezama (jer su one najbolje), onda nam priča o modernoj komšijskoj „kravi“ i nije više tako daleka i neprihvatljiva, zar ne?

I šta bi danas drugo svom dušmaninu koji se ne odvaja od barem jedne od dve sise ove moderne „krave“, poželeo isti takav obožavalac interneta i TV, nego da mu presuše obe, ili da mu crkne cela „krava“: „E crkla ti kablovska, dabogda!!!

VAŽNO: Potpisnik ovih redova se ne slaže ni sa kakvim kletvama, ali se zato zalaže za izbacivanje životinja iz svih negativnih asocijacija i izreka. 


U to ime,

Živeli! 

Goran Kojic

Нема коментара:

Постави коментар

Voleo bih da pročitam i vaše cenjene komentare na ovu temu. Možete da ih podelite javno, u prostoru za komentare ispod teksta ili na email trener@umpasrce.com