Pages

KAKO DA U 10 KORAKA IZVEDETE SAVRŠENO SPORO SAMOUBISTVO, A DA PRITOM NE BUDE OBAVEZNO I TUŽAN KRAJ


Ovaj tekst nije posvećen nikome. Svaka sličnost sa vama i(li) onima koje poznajete je nenamerna. Tekst nije za mlađe od 18 godina. A nije ni za one koji su alergični na patetiku i samozavaravanje. Ovo nije priručnik za samoubice, nego upozorenje za one koji su na putu da to postanu, a da toga nisu (postali) svesni...


1. Nikom nemojte da odate svoj genijalni plan, jer bi se moglo desiti da vam propadne i pre nego je istinski počeo da se ostvaruje.

2. Za sporo samoubistvo nećete izabrati ni vatreno oružje, ali ni cijankalij, niti bilo koje drugo pouzdano efikasno sredstvo za brzo samoubijanje, jer tada ne postoje velike šanse za netužan kraj.

3. Napišite oproštajno pismo, neka bude što tužnije i što patetičnije, da i vas koji ste ga napisali rasplače, uprkos činjenici da znate da je sve samo predstava za druge... Ali ga nemojte dati medijima, pošto oni jako brzo dignu galamu, pa će se već naći neki junak/inja da vas spase.

4. Odličan izbor za savršeno sporo samoubistvo je npr. katastrofalna "ljubavna" veza. Puna patologije, ona će vas polako, ali sigurno, kroz razne poroke, voditi ka odlasku s ovog sveta.

5. Ako vam drugi budu govorili da raskinete tu vašu autodestruktivnu vezu, a naročito ako su to vaši najbliži, prijatelji, rodbina, vi ih častite najsočnijim psovkama i najgorim uvredama, ne samo zato što se mešaju u vaš život, nego i zato što se usuđuju da vas vole. Izbrišite ih ne samo iz imenika svog telefona. Probajte da ih izbrišete i iz svoje memorije. Ta, zaboga, oni nemaju pojma da je vaša veza – karmička.

6. Poroke koji će doći kao rezultat odličnog izbora za savršeno sporo samoubistvo upražnjavajte nemilosrdno, dakako. Pušite barem 3 kutije cigareta dnevno, pijte makar litar lošeg alkohola na dan, a ako pređete i na droge, fiksajte se što gorim narkoticima, po mogućstvu zaraženim iglicama... Tako ćete svome/joj partneru/ki i te kako staviti do znanja koliko ga „volite“...

7. Ako nekim čudom i dođete do sopstvene dece, pa čak i do unučadi, ne nasedajte na njihove izjave da vas vole takvog/u kakvi jeste, i da prestanete da se ubijate. Ta ko bi mogao da voli takvu budalu.

8. Jedino što bi za ovaj savršeni plan moglo da bude kobno jeste moguća nestašica novca. To ne znači da je samim tim vaša zamisao propala. Ali, možda biste, u tom trenutku, kad vam iz dupeta dođe u glavu da se, uprkos velikom trudu, još niste ubili, a da para za genijalni projekat više i nemate, i da ona "voljena" osoba neće više da živi s takvom budalom, i razumeli makar to da su prirodni zakoni neumoljivi i da "ljubav" nije večna. Pogotovo kad ponestane para.

9. E tad, kad ostanete bez novca, nastaje ključni trenutak. Pogledajte oko sebe i videćete dve varijante tog vašeg željenog – netužnog kraja.

10. Varijanta A: Svima u očima vidite istinsku radost što će vas se otarasiti, jer ste im konačno dodijali, pa će vaš odlazak s ovog sveta ispratiti krokodilskim suzama. I vi ćete znati da su srećni, pa ćete i vi, patološki dabome, biti srećni.

Varijanta B: I dalje postoje oni koji vas, uprkos svemu, pa čak i kad nemate novca, vole. Tada biste mogli možda i da se prisetite da vi i niste rođeni samoubica, da drugi imaju i veće probleme od vaših, pogotovo otkako vas je i vaše glavno sredstvo za samoubistvo napustilo, te da uz malo samodiscipline i odricanja, a puno dobre volje i posvećenosti, uz neminovno dejstvo prirodnih zakona, možete dosta brzo da regenerišete sopstveno telo. I da ostatak života odživite zadovoljno i srećno, u ljubavi, a ne kao budala koja sve čini da se – samoubije.

U to ime,

Živeli! 

Goran Kojic

2 коментара:

Voleo bih da pročitam i vaše cenjene komentare na ovu temu. Možete da ih podelite javno, u prostoru za komentare ispod teksta ili na email trener@umpasrce.com