Pages

AKO VAM JE DOSADNO – ONDA DOBRO*

Kako je dosadno kad vam je stalno lepo, pa umirete od te lepote - ničim zasluženo. Kako je dosadno kad vas svi vole, pa vam miluju Ego svojim preuveličavanjima vašeg značaja u njihovim sve samo ne dosadnim životima...


Kako je strašno dosadno kad vas neprestano „služi sreća“, pa vas još i zovu Srećko ili Srećice, iako bi vama bilo draže da vas zovu Baksuze, ili da vas naprosto puste da umrete od dosade.

Kako je neizdrživo dosadno da svaki vaš dan započne radosno, a završi spokojno, a da sate i minute između popunjavaju samo harmonija i sklad.

Kako je nepojmljivo dosadno svakom koga ne maltretiraju, ne kinje, ne zloupotrebljavaju, ne koriste za svoje sitnosopstveničke potrebe, kome ne pakoste, ne podvaljuju, ne podmeću mu nogu, ne zabijaju mu klipove u točkove... ubiše se takvi od dosade.

Ama ubitačno je dosadno, predosadno zapravo, slušati sve te lepe priče, te bajke o našim dosadnim, predosadnim životima. 

I kako je grozomorno dosadno čitati o našoj dobro poznatoj dosadi, a da nam nikad, baš nikad ne dosadi.

VAŽNO: Retko će ko sebe prepoznati u ovom eseju o dosadi. Jer je malo onih koji sindrom dosade uzimaju ozbiljno. Time se ozbiljno baviti, e tek to je katastrofalno dosadno.

*svakako da je nastalo od dobro poznatog: „Ako vam je dobro, onda ništa“.


..........

GoKo

Goran Kojic

Нема коментара:

Постави коментар

Voleo bih da pročitam i vaše cenjene komentare na ovu temu. Možete da ih podelite javno, u prostoru za komentare ispod teksta ili na email trener@umpasrce.com