Pages

ARHEOLOZI PRONAŠLI NAJSTARIJI DNEVNIK SAMOUBICE: EKSKLUZIVNO OBJAVLJUJEMO NAJZANIMLJIVIJE DELOVE!Svi mi imamo manje ili više samoubilačkog u sebi. Neki to vole (da rade) svesno, a drugi to čine nesvesno. Neki su talentovani i samouki, dok su drugi to učili i naučili od roditelja, učitelja, nekog trećeg... Jedni znaju šta rade u tom pogledu, i vrlo su posvećeni, dok drugi više deluju kao zabušanti. Tako je oduvek, otkako je sveta i veka. 


Nedavno je jedan ugledni arheološki tim, iskopavajući artefakte tek locirane piramide, pronašao dnevnik jednog nesvesnog, ali posvećenog, talentovanog, neumornog samoubice - onog, prastarog doba i kova. Izgleda da se u tom pogledu stvari baš i ne menjaju. Pogledajte sami... Čak su i imena dana prepoznatljiva.

Pndljak: I jutros sam, ustavši, pljunuo na ovaj svet i onoga koji ga stvori. Ceo dan sam proveo pokušavajući da vidim bilo šta lepo u njemu. Ništa. Čamotinja i grozomora...

Utrk: I danas ću, jedući, proklinjati majku koja me je rodila, da jedem ovu splačinu koju mi je žena skuvala.

Srda: Mrzim sve one koji su me stvorili, sve bogove i polubogove, a posebno svoje roditelje i pretke. Oni su mi najviše naudili što su me od svih divnih svetova na ovaj usrani dozvali.

Črtak: Danas planiram da vreme provedem u smišljanju načina kako da se osvetim svima koji su mi učinili, pripretili, i pomislili bilo šta ružno. Kukala im majka!

Ptak: Kao i uvek, posebno mi je mrzak ovaj ptak. Jedino što mogu da kažem o njemu je – bljak i bljak.

Sbata: Dođe mi posle ptaka, ko kec na 11. Tropa sam.

Ndelj: Ne da ne delim mišljenje drugih da je ndelj nekakav porodični dan, dan za druženja. Odvojen od svih, najlakše mi je da mislim svojom pameću. A ona kaže: ndelj je žasu.

Prevod i obrada: GoKo.

KOMENTAR PREVODIOCA: Ni naš drevni junak nije voleo da se suprotstavlja svome neprikosnovenom znanju. Još manje je voleo da „radi na sebi“. Tek to je za njega bila teška budalaština. Iz dnevnika sam izdvojio samo manje uvredljive stavove i teze. Da ne bih previše uznemirio vaše duhove. Hvala vam na razumevanju. 


..........

GoKo

Goran Kojic

Нема коментара:

Постави коментар

Voleo bih da pročitam i vaše cenjene komentare na ovu temu. Možete da ih podelite javno, u prostoru za komentare ispod teksta ili na email trener@umpasrce.com