Pages

AKO JE ISPOD SAVSKOG MOSTA SAVA, ONDA ISPOD VANILINOG TEČE... VANILA? ZAŠTO NAM LOGIČKA INTELIGENCIJA NIJE UVEK OD POMOĆI, I KAKO SE ONDA SNAĆI?
Danas su vrlo moderni ti naši dragi IQ testovi. Primetićete da ih nude na sve strane, širom interneta. I vrlo su privlačni. Služe se mangupskim forama. Evo jedne: DA LI STE NATPROSEČNO INTELIGENTNI? Ovih devet znakova će vam otkriti da li ste genije! Ili vas više privlači ova: KOLIKO STE INTELIGENTNI? Možete li da izbrojite sve trouglove na slici? Pa još kada znamo da naše rezultate ne vidi niko osim nas...


Ali, avaj, i kad famozni IQ test rešite natprosečno i dobijete potvrdu svoje visoke inteligencije, genijalnosti čak, to ne znači da ćete doskočiti mangupima koji prodaju foru ispod „Vanilinog mosta“, pardon „vanilin(og) šećera“.

Zašto? Pa, zato što vam u testu inteligencije sa vanilin šećerom neće od pomoći biti ni logička, pa čak ni prostorna, tj. slikovna, koje su najčešće u IQ testovima, nego baš jedna od, neki kažu ovoliko, neki onoliko, ali hajde da kažemo – sedam (8) preostalih inteligencija: možda lingvistička, ili egzistencijalistička, ili... A njih u IQ testovima ne obuhvataju, nažalost.

Raditi na sebi, znači razvijati sve svoje potencijale, a ne samo logiku, i vizuelnu percepciju... Kada smo zakržljali na socijalnom nivou svoje ličnosti, ili egzistencijalnom npr, potvrdu o visokom IQ-u slobodno možemo okačiti mačku o rep. Pardon, za one koji je već imaju, možda lepše zvuči – na zid.

Ali, to svakako nije povod za očaj.

Dobra vest je da se ove inteligencije i te kako mogu razvijati, strpljivim, kontinuiranim i samodisciplinovanim radom na sebi i verom u uspeh. Svaka inteligencija biva u manjoj ili većoj meri zarobljena ili zatrpana u našem umu onim što je rezultat našeg življenja, pa i života onih pre nas. 

Na svu sreću, svega toga se možemo osloboditi, i tako aktivirati sopstvene potencijale, i tako ojačati razne sopstvenе inteligencijе, kojе nam između ostalog mogu pomoći i da rešimo zagonetku da u VANILIN šećeru nema vanile. Ali da je u VANILINOM šećeru svakako – ima.

U to ime,
Živeli! 
..........

GoKo

Goran Kojic

Нема коментара:

Постави коментар

Voleo bih da pročitam i vaše cenjene komentare na ovu temu. Možete da ih podelite javno, u prostoru za komentare ispod teksta ili na email trener@umpasrce.com