Pages

KAKO DA ŽIVIMO BAJKU, BAJKU NAŠEG SLOBODNOG SRCA? JEDAN JE PUT!
Mnogo je nutricionističkih bajki. Izrazito više nego dobrih bajki za laku noć npr. I svaka ta bajka, baš kao i „Ivica i Marica“, ima svoju zlu „baba vešticu“. A nje se „svi“ bojimo, zar ne?! Jer će nas, ako ne slušamo „starije“, strpati u rernu. Koja je i hladna dovoljna pretnja... I eto nas kako stojimo u dugačkom redu za  – superhranu, proteine u prahu, tablete sa B12.


Čega se najviše plašimo? Ne, nije zmija. Nije ni crna udovica. A ni medved, vuk... Ono od čega nas uvek valjda podilazi najviše jeza zove se – napuštanje ovog sveta.

Pa kad nam naučnici izlože bilo kakvu „proverenu istinu“, po kojoj nam nema života ako ne konzumiramo dovoljno B12, proteina, vitamina, minerala... pada u vodu sve ono što su nam govorili bake, deke, narodni lekari i sl. Jer svi oni pripadaju svetu – nadrilekarstva. Tj. treba ih ili na lomaču ili – u rernu.

A još ako nam ti isti „nadrilekari“ kažu da zdrav organizam sam može da sintetiše B12, vitamine itd. u sasvim dovoljnim količinama, jao ga i njima i nama.

Jer sve se, kao što vidimo, vrti oko strah(ov)a.

Odagnati, otkloniti, eliminisati strahove, jedna je od najvažnijih zadaća u nastojanju da živimo zdravije, harmoničnije, kvalitetnije. Život bez straha sveti je cilj onih koji žele da ga drže u sopstvenim rukama.

Tada svaka naša bajka ne samo da se završava hepiendom, nego je i njen sadržaj lišen potpuno bespotrebnih matrica zastrašivanja. Tada se i sam naš život pretvara u bajku. Onu koju mi ispisujemo - svojim slobodnim srcem.
       
U to ime,
Živeli! 


..........


GoKo

Goran Kojic

Нема коментара:

Постави коментар

Voleo bih da pročitam i vaše cenjene komentare na ovu temu. Možete da ih podelite javno, u prostoru za komentare ispod teksta ili na email trener@umpasrce.com