Pages

KAKO DO LJUBAVNOG PARTNERSTVA BEZ STRESA? 4 NAJVEĆE TAJNE SU...U vremenu u kojem živimo, koje karakteriše sve veći broj raskida i razvoda, neuporedivo veći negoli srećnih ljubavnih veza, gotovo da je bajkovito pričati o partnerstvu bez stresa, a nekamoli ga (do)živeti. Uprkos svemu što takvom partnerstvu stoji na putu, ono je ipak - moguće. A evo i koje su četiri najveće tajne s kojim nam se valja upoznati ukoliko takvo partnerstvo postavimo kao svoj uzvišeni cilj. 


Ali, pre nego što krenemo u (raz)otkrivanje najavljenih tajni, najpre da vidimo šta uopšte znači pojam partnerstva bez stresa. Da bismo ga ispravno razumeli, najpre nam se valja podsetiti da stres nije nikakav uljez koji nam iznenada i nepozvan dolazi u goste, nego da je reč o proizvodu našeg uma, kao njegova nekvalitetna rеakcija na one izazove/iskušenja koje nam servira svakodnevni život.

Pa tako i ljubavno partnerstvo.

A sad da vidimo i koje su to četiri najveće tajne na našem putu do cilja zvanog – ljubavno partnerstvo bez stresa.

1.TAJNA: MOJE LJUBAVNO PARTNERSTVO I SVE ONO ŠTO GA ČINI JE BLAGOSLOV ZA MOJ LIČNI RAZVOJ. 

Koristite svaki izazov u svom ljubavnom partnerstvu za sopstveni lični razvoj. Svaki takav izazov smatrajte svojim blagoslovom koji vam je dat na putu do ljubavnog partnerstva bez stresa.

2. MOJ SVESNI LIČNI RAZVOJ NIJE NIKAKVA OPASNOST ZA MOJE LJUBAVNO PARTNERSTVO, NEGO MU JE NAJBOLJA PODRŠKA.

Mnogi se pitaju da li će njihov (intenzivniji) rad na sebi ugroziti (aktuelno) ljubavno partnerstvo. Ovaj nepotrebni strah samo sputava rađanje partnerstva bez stresa, a zapravo proističe iz nedovoljne vere u cilj(eve). Ono partnerstvo koje je ugroženo ličnim razvojem jednog od aktera, možda i nije (bilo) partnerstvo, nego rivalstvo.

3.TAJNA: SVETI CILJ MOG LIČNOG RAZVOJA JESTE BEZUSLOVNO RAZUMEVANJE MOG PARTNERA.

U ljubavnom partnerstvu bez stresa podrazumevajuće je bezuslovno razumevanje, tj. razumevanje sopstvenog partnera bez očekivanja da će i on/a nas istovremeno razumeti. Zato je pomenuti cilj ličnog razvoja od najvećeg značaja.

4.TAJNA: MOJE LJUBAVNO PARTNERSTVO NEMA KRAJ. DOKLE GOD SAM ŽIV/A JA, DOTLE ŽIVI I ONO.

Istinska ljubavna partnerstva nikada ne prestaju. Ona su večna, tj. žive makar dokle i njihovi akteri. Posebno ako ti akteri rade na razvoju sopstvene svesti. Takva partnerstva žive i nakon formalnih raskida i razvoda, a njihova sinergija čini dobro i u novim partnerstvima koja se uspostavljaju.   
          
U to ime,

Živeli!


VAŽNO! Više o ovoj temi moći ćete da saznate, ako budete učestvovali na radionici "PARTNERSTVO BEZ STRESA - u 3 snažna koraka", 15.10.2017.


..........

GoKo

Goran Kojic

2 коментара:

 1. Анониман27/9/17

  Tajna je i u očekivanjima.Ne mozemo bez njih, ali mora postojati svesnost o sopstvenim nesavrsenostima. Kada se tokom vremena slomi slika koju drzimo o svom idealnom partneru, onda ili ljubav stvarno pocne, ili sve ostane na pocetku. A sto se tice ljubavi posle raskida, naravno ona se ne moze ugasiti. Ali ta ljubav i nije neki standard za "romanticnu" ljubav.
  Tako da je kljuc u tome koliko srecu drzimo u svojim rukama, a koliko je ona u rukama naseg partnera. I onda kada on "zakaze", stvari ili krenu nizbrdo, ili imamo snage da nasu ljubav transformisemo makar mrvicu vise u bezuslovnu, tj stvarno večnu.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Велико хвала на врло богатом и инспиративном коментару. Макар мени, као аутору текста. Остаје жал што се нисте потписали...

   Избриши

Voleo bih da pročitam i vaše cenjene komentare na ovu temu. Možete da ih podelite javno, u prostoru za komentare ispod teksta ili na email trener@umpasrce.com