Pages

EVO 3 SJAJNA RAZLOGA DA I U LJUBAVI VAŠ IZBOR BUDE – ZDRAVOLOGIČNO!
Već na pitanju - a da li vi volite svoje roditelje, onakve kakvi jesu?, mnogi će polomiti jezik: pa da, volim ih, to se podrazumeva, to je normalno, logično, ali samo kad bi oni... Ili će reći da jednog roditelja vole, a drugog baš i ne. I tako dalje, sve do onog da su na svoje roditelje strašno ljuti. Da li je za vas logično da sebe ne možete u potpunosti voleti ako ne volite i svoje roditelje, i to baš onakve kakvi jesu?


Ne, neću vas ja ubeđivati ni u šta. Jer ni ne želim da nakon čitanja ovog teksta osetite bilo kakav poraz (bedu). Ali ću svakako probati da vas uverim zašto je dobro da se i u ljubavi oslonite na logiku. I da ona nipošto ne može da vam zasmeta. Da zasmeta vašem srcu. Naprotiv.

Ali, hajde da zajedno vidimo da li bi i zašto i u ljubavi trebalo da se pozivamo na logiku.

Logika je, kažu stručnjaci, veština. I to zato što vežbanjem (svojih misli, uma – prim.a.) čovek stiče sigurnost u svoje mišljenje.

A to je naš cilj, zar ne?! Jer nam je i u ljubavi, odnosno u ljubavnom odnosu, i te kako potrebna sigurnost – u svoje mišljenje. Bez ove sigurnosti osećaćemo se ne samo nezaštićeno, nego i – bedno. A kad se u nekom odnosu osećamo bedno, i to često, ili neprestano, to onda nije i ne treba da se zove – ljubavni odnos. Jednostavno i (zdravo)logično?!

Evo 3 najvažnija razloga da vaš izbor u ljubavnom odnosu bude upravo – logika:

1. Vi imate pravo da ljubavnim odnosom zovete samo ono što prija i vama: jer se neretko dešava da smo s nekim u vezi uprkos tome što nam je često, najčešće ili stalno neprijatno, pa to ipak zovemo ljubavlju, ljubavnom vezom, ljubavnim partnerstvom... A zapravo jeste veza, ali sasvim druge, a ne ljubavne vrste.

2. Vi imate pravo da ljubavnim partnerstvom zovete samo ono što je plod stalnog prožimanja, dopunjavanja i podrške: jer se neretko ljubavnim partnerstvom naziva i ono što je zapravo sve samo ne partnerstvo, a neretko je i – rivalstvo, pa i neprijateljstvo. Logično?!

3. Vi imate pravo i da volite i da dajete bez očekivanja da ćete biti voljeni i dobiti (makar onoliko koliko ste vi dali), da volite bezuslovno, ako je to vaša logika, i ona je zaista divna, i dokaz da ste na visokom nivou razvoja svesti: ali u tom slučaju vi ni nećete da se žalite (i kukate!) ako vas drugi ne vole i ne uzvraćaju vam – pažnjom, razumevanjem, nežnošću, nego vam, naprotiv, na vašu emotivnu trpezu serviraju – nepažnju, nerazumevanje, grubost... Jer bi to (kukanje) bilo - nelogično!!!  

Ako ove reči i rečenice (ipak) za vas nisu logične, onda vas molim da mi to jasno i glasno kažete, u prostoru predviđenom za komentare, ispod ovog teksta. 

A ako, ipak, jesu, a pritom ih ne primenjujete u svom svakodnevnom životu, onda vas pozivam da dođete na Aninu i moju radionicu „Ljubav i logika razumevanja“. Štošta ćete naučiti, i biti spremni da to praktično primenjujete svaki dan.

U to ime,

Živeli! ..........

GoKo

Goran Kojic

Нема коментара:

Постави коментар

Voleo bih da pročitam i vaše cenjene komentare na ovu temu. Možete da ih podelite javno, u prostoru za komentare ispod teksta ili na email trener@umpasrce.com