Pages

KOLIKO IMA LOGIKE U VAŠIM VEZAMA? I ŠTA AKO JE NEMA DOVOLJNO?
Logika u ljubavi? Već vas vidim kako se slatko previjate od smeha i mislite, ma gde to ima? Ko je još video da u ljubavi ima bilo kakve logike? Priznaću vam da ste možda na neki način u pravu. Jer, svašta mi nazivamo ljubavlju.


Pravo pitanje je, zapravo, ima li logike u našim vezama? Da li je logično da smo u vezi gde nismo poštovani? Ili, ima li logike da se bude u vezi s nekim ko ne samo da nas ne poštuje, nego nas i fizički zlostavlja? Može li da nam bude logično da ostajemo u vezi ili braku sa nekim s kim se više ne volimo i među nama se oseća hladnoća kao u ledenom dobu, i to zarad dece i njihove „stabilnosti“? 

Kada ovo čitate, da li zatičete sebe kako kažete da, naravno, to ne samo da nije logično, nego vi to nikome ne biste ni preporučili? Ili imate neko drugo mišljenje?

U navedenim primerima nema ljubavne logike. To su zapravo obrasci, odnosno uverenja, sa kojima su neki odrasli. A najčešće su ti obrasci stečeni u primarnoj porodici ili u nešto širem (porodičnom) okruženju. Ono što na taj način steknemo, nastavljamo i da živimo i deluje nam najlogičnije. Često kažemo da je to što nam se dešava naša sudbina, porodično „nasleđe“ ili „karma“, te da su tako i naši roditelji živeli. 

Međutim, da li je to dobro i da li je to nepromenljivo?

Dobra vest je da nije nepromenljivo, naprotiv. Međutim, hajde da se vratimo na termin ljubavna logika ili logika u ljubavi. Šta je to?

Logika u ljubavi ne znači da treba da smo uvek proračunati i da ignorišemo glas svog srca. Naprotiv, on je veoma bitan i baš je važno da naučimo da ga prepoznamo, te je dobro da se između ostalog zapitamo: 

1. Šta za nas znači ljubav? Koja je naša slika jednog skladnog i harmoničnog ljubavnog partnerstva?

2. Kada odgovorimo na to pitanje, sledi – kako ljubav izgleda u našem partnerstvu? Da li se mi osećamo dobro i živimo li srećno u njemu?

3. Da li nam se odgovori na ova dva pitanja podudaraju?

Svaka veza treba da bude ispunjena međusobnim poštovanjem, razumevanjem onog drugog, podrškom, energijom ljubavi koja se svakim danom obnavlja i napaja upravo na našem odnosu i da se oba partnera osećaju dobro u tom odnosu. 

To je logično. To je logika u ljubavi.

Ako je naš odnos sa onim sa kim smo u vezi takav da se i jedan i drugi, ili samo jedan, osećaju loše i iscrpljeno iz bilo kog razloga, onda nije logično da nastavimo da gradimo dalje takav odnos. 

Možemo da pokušamo da nešto promenimo i unapredimo, ili da ako to nije moguće izađemo iz te veze koja nam ne prija, i izgradimo novu, koja će nam dati istinsko ljubavno partnerstvo.

Zar to nije logično?


Puno logike u ljubavi vam želim,

..........


AnChi

AnChi

Нема коментара:

Постави коментар

Voleo bih da pročitam i vaše cenjene komentare na ovu temu. Možete da ih podelite javno, u prostoru za komentare ispod teksta ili na email trener@umpasrce.com