Pages

DA LI STE ZA POTPUNU, KONAČNU, JEDINSTVENU FORMULU ZA VITKOST I RADOST. ONA JE TU: ZOVE SE 3-BALANS-X.
Raste popularnost tzv. plus-sajz lepotica. To su, da se podsetimo, devojke koje se ponose ne samo svojim naglašenim oblinama, tj. naslagama masnoća, nego sve više i jasno vidljivim naslagama celulita. Mediji se sada utrkuju da pišu o njima. A nije teško naslutiti koliko je zbog toga drago npr. industriji džank-hrane.


Ako pripadate ovoj grupi, tj. ako vam nije tesno u sopstvenoj koži, svaka čast, onda vam ovaj tekst i neće doneti željene informacije. Mada bih razmislio o zdravstvenom aspektu ove vrste lepote...

Cilj ovog teksta je da onima koji baš i ne uživaju u pomenutim atributima, nego ih naprotiv teško nose na svojim nejakim plećima, pomogne da se tog tereta i oslobode. Da postanu lakši ne samo sebi i svom koštano-zglobnom sistemu, nego i drugima, svojim bližnjima, npr.

Iako dobro znamo da gojaznost ne dolazi samo kao posledica ne-ljubavi, odnosno neuravnoteženih emocija, ovu vezu smo ovog puta uzeli kao našu glavnu temu jer je sve češće prisutna, i zato što istovremeno rešavamo u najmanju ruku – dva problema.

Pa da krenemo...

Zašto kažem: posledica ne-ljubavi?

Pa, zato što je to korektnije i shvatljivije od - posledica ljubavi. A istovremeno je i kraće od npr. nedostatka istinske ljubavi, što bi bilo možda i najpreciznije. A da tu ne mislim samo na onu koja se tiče odnosa sa tzv. ljubavnim partnerom, nego i ljubavi prema bližnjima, a najviše – prema sebi.

Ljubav prema sebi mnogi pogrešno mešaju sa sebičnošću, baš kao što ljubav prema drugima mešaju sa posesivnošću i ljubomorom. Jedno je, dakle, ljubav prema sebi, kao stabilna osnova za davanje ljubavi drugima, a drugo je sebičnost kao simptom hronične nesigurnosti u sebe.

I upravo nesigurnost u sebe, koja je generator mnogih naših problema, između ostalih donosi i ne-ljubav. A nesigurnost u sebe, opet, proizvodi dodatne nestabilnosti, pa i preterivanja, u raznim pravcima. Ne samo hedonističkim, naravno.

Gojaznost nije bolest. Nemojte da vas plaše. Jer problem najčešće i jeste u vašem strahu. Ili u nekoj drugoj emociji, koju dosad niste uspeli da rešite na kvalitetan način. E baš u tom grmu, grmu emocija, leži naš zec. Tj. verovatni okidač za problem sa gojaznošću. 

Hajde da pričamo o celovitoj efikasnoj formuli za problem gojaznosti, proverenoj u redovnoj holističkoj praksi. 

Najpre ćemo govoriti o sagledavanju uzroka gojaznosti, a potom i o samoj formuli: 3-BALANS-X. 

Zašto 3?
Ljudsko biće je u svojoj biti vrlo suptilno. Upravo zato sve efikasniji su pristupi u tzv. nežnoj (energetskoj, kvantnoj, informacionoj...) medicini.
Mi ovde govorimo o 3 nivoa našeg bića: umu, srcu i fizičkom telu.
Iako vrlo povezani, posmatraćemo ih odvojeno, da bismo bolje razumeli proces(e).

Zašto BALANS? 
Ovo je svima jasno, zar ne? Samo se uravnoteženjem stiže do optimalnih uslova za vitalne procese našeg organizma. 

Zašto X? 
X – to je drugo ime vašeg unutrašnjeg lekara – vaš faktor X.

Tzv. faktor X je, kao što znaamo, tajno oruđe (ne oružje - op.a.) svakog od nas, koje se uključuje u zahtevnim situacijama i čini da se stvari urade mnogo bolje od realno mogućeg. I vi to možete! I vi možete da aktivirate svoj faktor

Ovde je reč ne samo o svemu onome što vam je potrebno da promenite svoj fizički izgled, i postanete zadovoljni njime, nego i sobom uopšte. 

Da steknete ili povratite izgubljeno samopouzdanje.

Da svoj život - održivim postepenim promenama - uzmete u svoje ruke i učinite ga srećnim.

Zajedno ćemo otkriti to mesto, i pokrenuti proces rešenja... 

Ono je tu. Čeka i na vas.

Za početak, tu je predavanje o ovoj metodi, u Beogradu, subota 10.2.2018, prostor TiM, Kosovska 3, i u Smederevu, nedelja 11.2.2018, Centar za kulturu.

Dobrodošli!
..........

Goran Kojić

Goran Kojic

Нема коментара:

Постави коментар

Voleo bih da pročitam i vaše cenjene komentare na ovu temu. Možete da ih podelite javno, u prostoru za komentare ispod teksta ili na email trener@umpasrce.com