Pages

DA LI STE SE IKADA PROŠETALI STAZOM ISTINSKOG LJUBAVNOG PARTNERSTVA? PRVI KORACI SU...
Ako je matrica kojom rešavamo naše ljubavne probleme postala neugodna i ne daje nam željene rezultate, onda je vreme da nešto kod sebe promenimo. To mnogima nije lako. Ali, kada napravimo ovaj prvi korak, onda će nam svaki sledeći biti mnogo lakši. Valja nam pokušati da najpre sagledamo sebe u celosti – sa svim našim vrlinama, ali i onim manje sjajnim osobinama. Tek kada uspemo da zavolimo sebe u celosti, baš takve kakvi jesmo, onda ćemo i ljude oko sebe moći zavoleti onakvе kakvi jesu, uključujući i naše partnere.


Nalazite se na jednoj od ljubavnih prekretnica i deluje vam kao da vam ništa ne ide od ruke. Gde god da se okrenete, svuda izviru neki problemi i nedostaje vam podrška. Puno tereta nosite na svojim leđima i nekako biste da taj teret barem malo podelite sa nekim, ali kuda god da se okrenete ne vidite tog nekog da vas podrži. Da li vam je ovo poznato? Da li ste napokon došli do one tačke kada biste nekako to da promenite, ali ne znate kako? 

Evo predloga – kuda da krenete dalje:

Prvi korak: Da vidimo koji mi to pristup najčešće imamo kada naiđemo na neki od ljubavnih problema. Da li tada polazimo od drugih, ili od sebe?

Varijanta A: Svi drugi su krivi za sve što nam se dešava. 
Nisu nas u životu dobro posavetovali? Mogli smo da promenimo svoj život u određenom trenutku, ali tu su bili svi da nas spreče i da nije bilo njih – gde bi nam bio kraj? Svi su „oni krivi“, jer inače bi naš život potpuno drugačije izgledao? 

Varijanta B: Zlehuda sudbina nas prati u svemu, pa i u ljubavi. 
Neki od nas je vide i kao „lošu karmu“, koja je ušla u naš život i ne vidimo kako uopšte možemo da izađemo na kraj s njom. Doživljavamo je kao „jaču silu“ Deluje nam kao da smo sve pokušali, i da se stalno vrtimo ukrug? 

Varijanta C: Ja sam „večiti krivac“ za sve. 
Bacam drvlje i kamenje na sebe i svima pričam kako sam kriv(a) i nikad dovoljno dobar/dobra i sve se to samo meni dešava. Zatrpavanje grižom savesti mi je redovna aktivnost.
Sve su to normalne i redovne situacije koje se u manjoj ili većoj meri dešavaju svima. Suština je da naučimo da pogledamo sebe, uočimo polaznu tačku za rešavanje svih naših problema, pa i ljubavnih, i da budemo spremni da nešto menjamo. 

„Zašto je to važno?“, pitaćete. 

Drugi korak: Razumevanjem i sebe i onih oko sebe i mi se otvaramo da vidimo sve iz nove pozicije, a tada nam se prošire vidici i vidimo i život i ljude iz pozitivnijeg i konstruktivnijeg ugla. 

Na taj način se već polako, sigurnim koracima, krećemo ka stazi ljubavnog partnerstva, koja nas vodi ka - magistrali ljubavi.

A kako da se odvažimo na ove prve korake i naučimo da vidimo i prihvatimo sve onako kako jeste i nađemo naš novi vidikovac, biće jedna od tema našeg novog predavanja+radionice: „Stazom partnerstva, do magistrale ljubavi“, u subotu 28. aprila. 
Više o tome na linku...

S ljubavlju,
..........

AnChi

Нема коментара:

Постави коментар

Voleo bih da pročitam i vaše cenjene komentare na ovu temu. Možete da ih podelite javno, u prostoru za komentare ispod teksta ili na email trener@umpasrce.com