Pages

UZMITE SVOJE ZDRAVLJE U SVOJ UM I SRCE. I ETO VAS UBRZO NA ŠIROKOJ STAZI ŽIVOTNE SREĆE.






Zatvorite oči, i zamislite načas svoj organizam malo drugačije, kao savršen sistem nebrojenih energetskih kanala, kroz koje, bez ikakvih smetnji, a u korist našeg savršenog zdravlja, protiče lekovita energija: kosmička, božanska, prana, či, ki... Stvorite sebi predstavu da ste u savršeno dizajniranom sistemu, koji besprekorno funkcioniše. Potom pokušajte da razumete kako bi sve u tom sistemu i funkcionisalo besprekorno, ili makar neuporedivo bolje, samo kad bi svi ti energetski kanali bili prohodni i čisti.


Ali, nažalost, oni to nisu. Zašto?

Zato što uprkos svim znanjima o tome kako da pomognemo opisanom savršenom sistemu da besprekorno funkcioniše, a koja su nam tu, nadohvat ruke, mi te kanale uporno i neprestano prljamo i zatrpavamo sadržajima koji sprečavaju da oni rade po zamisli Dizajnera. Pre svega, zato što se kontinuirano - intoksikujemo. Svesno ili nesvesno, gotovo da je svejedno. Manje ili više - takođe.

Toksina (otrova) kojima uneređujemo i zapušavamo pomenuti savršeni sistem ima – bezbroj.
Ne, nisu to samo herbicidi, pesticidi, teški metali, (kortiko)steroidi i slične problematične supstance. Tu je i čitav niz toksičnih mentalnih i emotivnih sadržaja, koji su takođe zaduženi da ga prljaju, tj. da nam – ne bude bolje.

Jedni će reći: pa tu onda i nemamo problem, jer ako je nešto dizajnirano tako besprekorno, onda i protiv te intoksikacije može da se izbori samo.

Da, u pravu su. Ali tek u načelu. Jer, to važi samo ako tom sistemu mi (sistematski) ne odmažemo. Ako mu, narodski rečeno, ne zabijamo neprestano klipove u točkove.

Poenta holističkog pristupa detoksikaciji i jeste u tome da pre svega naučimo kako da presudno ne odmažemo svom nesumnjivo savršenom energetskom sistemu. Sve što mi više naučimo o prevenciji, i to primenimo, i on će se, malo-pomalo, oslobađati tereta koji smo mu mi natovarili i funkcionisati sve bolje i bolje.

Mi mu takođe možemo pomoći i svesnim rasterećivanjem na svim nivoima našeg bića. A na to možemo i te kako da utičemo.

Kada naučimo npr. da se sami ne prljamo dodatnim mentalnim i emotivnim toksinima, i pomenuti energetski kanali će biti sve čistiji, a energija će celim našim bićem cirkulisati sa sve manje prepreka, i sve kvalitetnije obavljati svoje zadatke u korist našeg zdravlja. A sve će biti još efektnije kada naučimo i da se dodatno čistimo od istih.


Pri čemu kad kažem zdravlje, ne mislim samo na odsustvo registrovane bolesti, nego na ono koje podrazumeva životnu sreću i zadovoljstvo. Dakle, pun kapacitet srećnog življenja. Uzmimo svoje zdravlje u svoj um i srce – i krenimo stazom holističke detoksikacije! Stazom koja će našem organizmu, celokupnom našem biću, pružiti mogućnost da funkcioniše. Besprekorno. 




..........

Goran Kojić

trener@umpasrce.com

Нема коментара:

Постави коментар

Voleo bih da pročitam i vaše cenjene komentare na ovu temu. Možete da ih podelite javno, u prostoru za komentare ispod teksta ili na email trener@umpasrce.com