Pages

Radost avanture daha i duha u blistavoj svetlosti tarske Rače






Pre samog početka našeg prvog AvanTaraDaha ritrita izgledalo je kao da vremenski uslovi nisu na našoj strani. Ili, kako se to kaže, da nam "bogovi nisu naklonjeni". Neki su zbog toga i odustali, čak i u poslednji čas, nažalost. 


Iz Beograda smo krenuli u četvrtak, i sve vreme nas je pratila jaka kiša, i dočekalo za maj poprilično hladno tarsko veče. Pa smo raspalili ugodnu vatricu... 

Međutim, Bog/Univerzum/Svevišnji... je odgovorio na našu veru i afirmacije, i nakon dolaska u Lađevac nismo imali nijedan jedini kišni izazov, a toplo i blago prolećno sunce nas je sve vreme grejalo i podsticalo radost u našim srcima.

Divne sunčane dane proveli smo u predavanjima u prirodi, daleko od svake ubrzanosti, od svake buke, uz žubor reke Rače, branju zdravog i lekovitog bilja, kreativnim radionicama... 

Zatim, u zdravijoj, čistoj, a ipak veoma ukusnoj hrani velikog majstora kuhinje Dekija, koju smo neretko pripremali od ubranog bilja iz komšijskih bašti ili sa obližnjih livada. Kao i u meditativnim, ali i - avanturističkim šetnjama. 

Pa smo tako obišli obližnji (2 km udaljeni) manastir Rača, i osetili njegov spokoj. 

A imali smo i specijalni izlet za avanturu daha i duha, u osvajanju čudesnog vidikovca, vrlo ilustrativnog naziva - Sokolarica. Neki su bili izričiti da je to za njih isuviše zahtevno, ali ih je podrška grupe podstakla da idu do kraja. I stigli su, srećni, presrećni (na slici). Nesumnjivo - s novim dahom!



Druženje u još uvek vrlo očuvanoj prirodi Lađevca, tematski razgovori, topla međusobna razmena i podrška učesnika, kuvara, voditelja i asistenta, sjajna energija zajedništva, bili su osnova našeg jedinstvenog AvanTaraDaha ritrita.









A evo i nekih utisaka naših učesnika...

"Moji utisci su najpozitivniji. Ne mogu da izdvojim ništa posebno. Sve mi je prijalo, hrana, predavanja - zanimljiva i kvalitetna, šetnje - iako su mi bile naporne, jer nisam došla u kondiciji, rano leganje, rano ustajanje" - Nadežda Senić, mlada penzionerka iz Beograda, članica udruženja "Budimo zajedno"

"Utisci su potpuno pozitivni: hrana, šetnje, kontakti sa drugima, razmena misli i iskustava, sklad sa prirodom. Jedino mi je nedostajalo malo pauza između nekih akcija... znam da je vreme dragoceno za osmišljeni bogati program, ali to je moj utisak" - Ivanka Divković Miletić, još mlađa penzionerka iz Beograda, članica udruženja "Budimo zajedno"

"Priroda me je okrepila i napunila pozitivnim emocijama. Dijade (mentalna praksa udvoje - op.a.) su mi prijale, vrlo i druženja. A kuhinjski specijaliteti su bili vrhunski" - Tatjana Ilić, zdravstvena radnica iz Novog Sada

"Pozitivan i direktan, opušten i iskren vid komunikacije, lepe ture šetnji, dobra tematika i dobra kuhinja" - Branko Jović, terapeut iz Beograda



Tako nam je bilo na prvom ovogodišnjem AvanTaraDaha ritritu ~ 9-12. maja 2019.  A pripreme za našе novе termine već uveliko teku. Dobro nam došli! 

Dodatni info: 065/22-66-402.



trener@umpasrce.com

Нема коментара:

Постави коментар

Voleo bih da pročitam i vaše cenjene komentare na ovu temu. Možete da ih podelite javno, u prostoru za komentare ispod teksta ili na email trener@umpasrce.com