Pages

Radost avanture daha i duha u blistavoj svetlosti tarske Rače


Pre samog početka našeg prvog AvanTaraDaha detoks-ritrita izgledalo je kao da vremenski uslovi nisu na našoj strani. Ili, kako se to kaže, da nam "bogovi nisu naklonjeni". Neki su zbog toga i odustali, čak i u poslednji čas, nažalost. 


Iz Beograda smo krenuli u četvrtak, i sve vreme nas je pratila jaka kiša, i dočekalo za maj poprilično hladno tarsko veče. Pa smo raspalili ugodnu vatricu... 

Međutim, Bog/Univerzum/Svevišnji... je odgovorio na našu veru i afirmacije, i nakon dolaska u Lađevac nismo imali nijedan jedini kišni izazov, a toplo i blago prolećno sunce nas je sve vreme grejalo i podsticalo radost u našim srcima.

Divne sunčane dane proveli smo u predavanjima u prirodi, daleko od svake ubrzanosti, od svake buke, uz žubor reke Rače, branju zdravog i lekovitog bilja, kreativnim radionicama... 

Zatim, u zdravijoj, čistoj, a ipak veoma ukusnoj hrani velikog majstora kuhinje Dekija, koju smo neretko pripremali od ubranog bilja iz komšijskih bašti ili sa obližnjih livada. Kao i u meditativnim, ali i - avanturističkim šetnjama. 

Pa smo tako obišli obližnji (2 km udaljeni) manastir Rača, i osetili njegov spokoj. 

A imali smo i specijalni izlet za avanturu daha i duha, u osvajanju čudesnog vidikovca, vrlo ilustrativnog naziva - Sokolarica. Neki su bili izričiti da je to za njih isuviše zahtevno, ali ih je podrška grupe podstakla da idu do kraja. I stigli su, srećni, presrećni (na slici). Nesumnjivo - s novim dahom!Druženje u još uvek vrlo očuvanoj prirodi Lađevca, tematski razgovori, topla međusobna razmena i podrška učesnika, kuvara, voditelja i asistenta, sjajna energija zajedništva, bili su osnova našeg jedinstvenog AvanTaraDaha ritrita.

A evo i nekih utisaka naših učesnika...

"Moji utisci su najpozitivniji. Ne mogu da izdvojim ništa posebno. Sve mi je prijalo, hrana, predavanja - zanimljiva i kvalitetna, šetnje - iako su mi bile naporne, jer nisam došla u kondiciji, rano leganje, rano ustajanje" - Nadežda Senić, mlada penzionerka iz Beograda, članica udruženja "Budimo zajedno"

"Utisci su potpuno pozitivni: hrana, šetnje, kontakti sa drugima, razmena misli i iskustava, sklad sa prirodom. Jedino mi je nedostajalo malo pauza između nekih akcija... znam da je vreme dragoceno za osmišljeni bogati program, ali to je moj utisak" - Ivanka Divković Miletić, još mlađa penzionerka iz Beograda, članica udruženja "Budimo zajedno"

"Priroda me je okrepila i napunila pozitivnim emocijama. Dijade (mentalna praksa udvoje - op.a.) su mi prijale, vrlo i druženja. A kuhinjski specijaliteti su bili vrhunski" - Tatjana Ilić, zdravstvena radnica iz Novog Sada

"Pozitivan i direktan, opušten i iskren vid komunikacije, lepe ture šetnji, dobra tematika i dobra kuhinja" - Branko Jović, terapeut iz BeogradaTako nam je bilo na prvom ovogodišnjem AvanTaraDaha detoks-ritritu ~ 9-12. maja 2019.  A pripreme za naš novi, junski detoks-ritrit, već su počele. Dobro nam došli! 

Dodatni info: 065/22-66-402.trener@umpasrce.com

Нема коментара:

Постави коментар

Voleo bih da pročitam i vaše cenjene komentare na ovu temu. Možete da ih podelite javno, u prostoru za komentare ispod teksta ili na email trener@umpasrce.com