Pages

101 POUKA O RAZUMEVANJU - PRED VAMA




Promocija knjige "101 pouka o razumevanju", koja je nedavno izašla iz štampe, održana je u utorak, 24. oktobra na Sajmu knjige u Beogradu. 

-----------------------------------------------------------
Razumevanje je kao tema sveprisutna i svakodnevna, naročito u svojoj varijanti negacije, a kao pojam se oduvek tumačilo na vrlo različite načine. Neretko ga susrećemo i kao sinonim za shvatanje, kapiranje, kontanje, odobravanje. Namera ove knjige je da pojam razumevanja odvoji od navedenih „sinonima“, tj. da skrene pažnju na njegovu posebnost, koju odlikuju velika dubina, širina i specifična težina. 

Ako već govorimo o razumevanju kao sinonimu, autoru ove knjige mnogo je bliže njegovo vezivanje za pojam ljubavi, pa i njegovo navođenje kao sinonima za ovaj još prisutniji, takođe poprilično široko tumačeni, pojam.

Predlažem da pre nego što ovu knjigu pročitate ostavite predrasude po strani, a da je čitate otvorenog srca i uma. Ukoliko se u nečemu ne slažete sa onim što je u njoj napisano, to nipošto ne znači da upravo oko tog pitanja ne možemo da razgovaramo, i to prvom prilikom kad se susretnemo, uz obostrano uvažavanje različitih mišljenja. Upravo da jedni druge probamo da razumemo, i to ne uprkos tome, nego baš zato što se ne slažemo.

Jer, znamo to dobro, da je lako, ili barem dosta lakše, razumeti onoga s kim smo istomišljenici. Nasuprot tome, veliko iskušenje je da razumemo i one s kojima to nismo, nego su, naprotiv, oni dijametralno suprotnog mišljenja od nas. Ova knjiga je napisana da bi onima koji to nisu u stanju, bila od pomoći.

Kao neko ko je do razmišljanja o razumevanju pretočenih u ovu knjigu stigao preko različitih duhovnih škola, učeći od teoretičara, ali i od praktičara (Bert Helinger, Vlado Ilić, Čarls Berner, Desimir Ivanović, Ivan  Bavčević, Milica Novković...), koristim priliku da svima njima ovim putem izrazim zahvalnost na tome što su bacili svetlo na moj put ka stazi razumevanja. 

Pred vama je odsjaj tog inspirativnog svetla.

------------------------------------------------------------

Govorili su:

Goran Kojić, autor knjige
Vladimir Čobić, instruktor ajurvede i TM učitelj, autor knjige ,,Ajurveda''





Um Pa Srce

Нема коментара:

Постави коментар

Voleo bih da pročitam i vaše cenjene komentare na ovu temu. Možete da ih podelite javno, u prostoru za komentare ispod teksta ili na email trener@umpasrce.com