Pages

DA LI SU ZA OSTVARENJE NAŠIH CILJEVA BOLJE MOLITVE ILI AFIRMACIJE? EVO OPTIMALNOG ODGOVORA...


U šta verujemo? Kakav nam je život? Da li mi rukovodimo njime ili nam ga „sudbina“ rešava ili neko drugi? Da li u ljubav vere nemam, ili u ljubavi - Veru imamo?


Lako nam je da zapadnemo u začarani krug samosažaljenja i da kukamo nad životom i onim što se u njemu dešava. Ali da li postoji nešto što može da nas motiviše da se pokrenemo?

Možda Nada? Divna vodilja kroz život! Ili vam je na vrh jezika da kažete: “Ma koja Nada? Nada umire poslednja?! Ko je još video vajdu od nje?! Samo se razočaram.“ Hej, pssst, to je očekivanje. Nada i očekivanje nisu dobar spoj, i to valja imati na umu. Nadamo se najboljem, a nemamo očekivanja – to je dobar put.

Šta ako se pojavi Strah? Nada i Strah? Uh, ni oni nisu dobar spoj, ali ih često mi sami isprepletemo: nadamo se, a strahujemo da ishod ne bude najgori i onda… Strah nadvlada Nadu i… Ne, ne, to ne želimo, zar ne?

Ali, zato Nada ima jednu divnu drugaricu – Veru. Vera je Nadina ponajbolja drugarica i kada rade u zajedno, sve što treba da uradimo jeste da uživamo u njihovom radu i da mu se u potpunosti prepustimo.

Prepuštanje nam ne ide uvek lako, zar ne? Za to postoje različiti podsticaji, u zavisnosti od toga šta vama prija i šta vam najprirodnije leži. Koji su to podsticaji?

To mogu biti molitve, one koje već postoje napisane i koriste se redovno u dobro poznatim religijskim praksama. Mogu biti i specijalne molitve koje ćete sami napisati ili izreći.

Ali i afirmacije takođe mogu biti veoma korisne u tom smislu. One su slične molitvama. Afirmacije su pozitivne rečenice koje nam pomažu da preokrenemo svoj fokus sa nečeg lošeg što nam se dešava, na rešenje i pozitivan ishod.

Prema jednoj od poznatih praksi, treba da se pišu u sadašnjem vremenu i ne treba sadrže negacije. Mnogi će reći da to nije u duhu našeg jezika da pišemo nešto u sadašnjem vremenu kada to nije istina u tom trenutku. Naravno, sve je to razumljivo i važno je da ne koristimo ništa protiv vere svoje duše… Naprotiv, treba da koristimo ono što nam najviše prija.

„A šta ako nam se ne ostvari to što želimo?“ - reći ćete. Vera u to što nam je potrebno i za šta koristimo molitvu, afirmaciju ili sl. nije isporuka jedne specifične porudžbine, na primer: „Dragi Bože, molim te obezbedi mi auto te i te marke, boje… i da je nov i da je bolji od Perinog“ itd. – Da li vam to liči na Veru u našu potrebu, u potrebu našeg bića? Pre je to nešto drugo…isporuka vašeg dragog ega, ali to je tema koja zaslužuje poseban tekst.

Dakle, šta je ovde stvarno važno?

Vibracija koju šaljemo kada nešto poželimo je veoma važna. Ako u njoj dominiraju Očekivanja i Strah… to onda i dobijamo – razočaranje ili ono od čega najviše strahujemo, ali ako dominira potreba našeg bića… dobijamo upravo isporuku koju želimo.

A u nekoliko koraka možemo dodatno sebi da pomognemo i da pojačamo vibraciju svog bića na pravi način, a veoma su slični kao u zakonu privlačenja:

1) Da čujemo naše srce i našu dušu, da znamo šta je to što je našem biću potrebno.

2) Da poželimo i zatražimo ono što nam je potrebno. Metod koji, pri tome koristimo je manje važan, koliko je bitno da se osećamo ugodno. Ako nam više prijaju molitve mi ćemo se moliti, ako su to afirmacije, koristićemo njih itd.  

3) Veoma važan korak je da stvarno verujemo u to što želimo, a detalje ostvarenja ne moramo da znamo.

4) Da budemo spremni i otvoreni da primimo to što želimo, a to možemo jedino ako verujemo u ono što smo poželeli i ako znamo da je to najbolje za nas.

Dakle, nije od najvećeg značaja način – nego da li zaista VERUJEMO, i da li je i nama VERA najbolja drugarica.


Puno ljubavi i Vere vam želim,

..........




AnChi

AnChi

1 коментар:

  1. vrlo lagano kao u crtiću za odrasle onako ne izgleda nemoguće za pročitat i proanalizirat kao s jednom dozom humora zanimljivo

    ОдговориИзбриши

Voleo bih da pročitam i vaše cenjene komentare na ovu temu. Možete da ih podelite javno, u prostoru za komentare ispod teksta ili na email trener@umpasrce.com