Pages

AKO POKUCAŠ - OTVORIĆE SE


Lekara koji je otkrio u čemu je zdravstveni problem Novaka Đokovića, i rešio ga, nije promenilo ni to što se desilo u saradnji sa našim najuspešnijim sportistom svih vremena, ali ni sva popularnost koja je iz toga proistekla. Nije ga promenilo u pogledu negovanja životnog stila koji je i zaslužan za to što se on danas oseća – nikad bolje. I živi punim plućima. 


GoKo: Kako izgleda tvoj današnji pogled na zdravlje čovečanstva? Da li (i) ti vidiš da se broj bolesti povećava, a da tzv. zapadna medicina ne zna, ili ne želi da za to nađe rešenje?

Dr Igor: Ko kuca na vrata uporno, jednog dana se sama otvore. Naći će i odgovor. Što opet znači, možeš biti rođen u Bangladešu, Burkini Faso, ili na Menhetnu, u Parizu, problem je uvek isti. Kako u svom okruženju naći smisao i balans? Ako bi merilo standarda bilo i merilo zdravlja, onda na ove dve poslednje destinacije ne bi trebalo da bude mnogo bolesnih ljudi. Ali, realnost je drugačija!
Sve zavisi od individue, svesti, praktičnog znanja, i što je veoma važno - adaptabilnosti (inteligencije). Zapadni pristup ili zvanična medicina imaju svoje prednosti, ali i ograničenja, kojih treba da budemo svesn,i ali ne i sujetni. Tako da poboljšamo edukaciju budućih lekara i proširimo vidike, pristupe i tehnike u lečenju pacijenata. Istok, zapad, sever i(li) jug, svejedno - medicina je medicina!

GoKo: Kako gledaš na sve veći broj "sertifikovanih" lekara tzv. kvantne medicine u Srbiji? U čemu je razlika između aparata (tehnike) koja se koristi danas u te svrhe? Čemu ti daješ prednost u cilju bolje, kvalitetnije usluge?

Dr Igor: Pa ako su sertifikovani, to ne znači i da su znalci i sposobni... Nekad i komšija bez škole i bez sertifikata može više da pomogne. I reč je lek!!! Srbija prolazi poslednjih dekada kroz razna tumbanja. Treba vremena da se sve stabilizuje pa i edukacija, školstvo i sl. A sama tehnika zavisi od kvaliteta softvera i hardvera koji se upotrebljavaju, odnosno baze podataka koji ga sačinjavaju... Na kraju krajeva, sve zavisi od znanja i iskustva lekara koji taj program vode, usmeravaju i leče pacijenta.

GoKo: Od 2010, kada si otpočeo saradnju sa Novakom Đokovićem, i kada je zahvaljujući toj saradnji, došlo do velikog napretka u njegovoj igri (fizičkoj i mentalnoj pripremljenosti), pa do danas, prošlo je bezmalo šest godina. Kako danas gledaš na njegove uspehe u kontekstu njegovog fantastičnog napretka u pogledu zdravlja?

Dr Igor: Ja na Noleta gledam isto kao na sve svoje pacijente kojima sam pomogao da nađu svoj put u životu i da budu pre svega zdravi. Nole je za razliku od ostalih medijski prepoznatljiva i popularna sportska ličnost, koja je aplicirala moje medicinsko znanje, koje je popravilo njegovo zdravlje, a kasnije i sportski performans.

GoKo: Kako gledaš na činjenicu da si (tek i baš ti) otkrio da njemu toliko smeta gluten, a da to dotad kod njega nije bilo ozbiljno shvaćeno kao opcija zašto tako lako gubi energiju, dah...?

Dr Igor: Nije samo gluten bio u pitanju , već i druge važne kockice u mozaiku, koje je trebalo prepoznati i kasnije pravilno presložiti ... A on je očiti primer velikog radnika, gde je sve to lepo i uspelo.

GoKo: Da li se tvoj profesionalni život mnogo promenio otad? Kako danas živiš, radiš, tretiraš svoje pacijente?

Dr Igor: Život je konstantna promena i učenje, tako da ništa nisam promenio, nego baš uživam u svemu, punim plućima.

Um Pa Srce

Нема коментара:

Постави коментар

Voleo bih da pročitam i vaše cenjene komentare na ovu temu. Možete da ih podelite javno, u prostoru za komentare ispod teksta ili na email trener@umpasrce.com