Pages

DA LI JE ISTO UMRETI ILI OTIĆI NA ONAJ SVET, I KAKVE TO IMA VEZE SA OŽALOŠĆENIMA I NJIHOVIM EGOM?





Bezbroj puta smo čuli da je onaj ko je umro, ili ko nas je napustio, otišao, preselio se na onaj svet - jadan, kako „mi ga je žao“, kako je to strašno, užasno i grozno, jednom rečju neizdrživo... Za koga?


Uprkos činjenici da apsolutna većina nas, makar deklarativno, veruje u Raj, u onaj svet ili ahiret, u reinkarnaciju, onostrano, prethodno pomenute i slične reči će se kod apsolutne većine nas naći na usnama čim saznamo da je neko – otišao Tamo.

I mada niko pouzdano ne zna šta se s otišlim zaista dešava, preuzevši na sebe uobičajenu potrebu da sudimo, presuđujemo, a dabome i da osuđujemo, počećemo sa – žaljenjem, kukanjem, naricanjem.

Žalimo koga? Onoga koji je u Raju? A većina vernika bi trebalo da su tamo? Ili potpisnik ovih redova nije nešto dobro razumeo?

Hajde da vidimo npr. zašto se neki narodi vesele kad ispraćaju one koji odlaze – tamo gde odlaze?! Pa i naši preci su imali takve običaje...

Kad smo se mi odlučili da postanemo kontradiktorni? Da uprkos tome što verujemo u Raj, Dženet, onaj svet, žalimo one koji tamo odlaze, a istovremeno kukamo zbog onoga što nam se dešava na ovom...?

Biću slobodan, pa ću vam dati temu za razmišljanje: da nije to možda bio (nazadni) proces koji nas je odvojio od naše duše, i stavio pod jaram Ega (našeg Lažnog Ja)?

Te onda, da nije cela priča o žaljenju onih koji odlaze produkt robovanja našem Egu?

Koji se jako boji sopstvene smrti!!!

Po prirodnom zakonu setve i žetve, ako sejemo strah od onostranog, nići će, kao pečurke posle kiše, gomile drugih strahova. Tek tada nastaje haos – u našem umu. A taj haos je po generator gotovo svih naših problema.  

No, odlučite li se - bez emotivnog naboja, molim – da taj proces robovanja Njegovom Veličanstvu Egu konačno i prekinete, tu sam, ako treba, da vam pomognem.

U to ime,
Živeli! 


..........

GoKo

trener@umpasrce.com

Нема коментара:

Постави коментар

Voleo bih da pročitam i vaše cenjene komentare na ovu temu. Možete da ih podelite javno, u prostoru za komentare ispod teksta ili na email trener@umpasrce.com