Pages

U NAMA POSTOJI SVE. ALI TO NE UMEMO ILI NEĆEMO DA ISKORISTIMO. ZAŠTO?

Halil Džubran  (Liban, 1883-1931) je bio i književnik, i duhovnik, i slikar. I ispisao je bezbroj najlepših redova o ljubavi, veri, smislu življenja. U jednom divnom zapisu osvrće se na obilje u nama, pa kaže...


„Jedan jedini atom sadrži sve elemente zemlje. Jedan jedini pokret duha sadrži sve zakone života. U jednoj jedinoj kapi vode nalazi se tajna beskrajnog okeana. Jedan jedini pojavni oblik tebe samog sadrži sve pojavne oblike života u celini“, poučavao je Džubran.

Kada sam prvi put čuo mudrost da se sve informacije istorije čovečanstva nalaze u nama, priznajem, nisam to doživeo nikako drugačije nego kao – igru reči.

Verovatno će mnogi od vas na ovaj citat reagovati slično. Razumem vas. Ali, ipak znajte, štošta je dragocenog u vama zatrpano, čeka da se oslobodi, i tako vas obogati. Potrebno je samo da naučite kako da to otкоpate, tj. oslobodite.

Znanje za to takođe oduvek postoji. Ali samo retki među nama su potpuno oslobođeni. Sloboda nije baš svima podjednako draga.  

..........

GoKo

Um Pa Srce

Нема коментара:

Постави коментар

Voleo bih da pročitam i vaše cenjene komentare na ovu temu. Možete da ih podelite javno, u prostoru za komentare ispod teksta ili na email trener@umpasrce.com