Pages

KO JE NAŠ NAJVEĆI NEPRIJATELJ? EVO 10 VRLO KORISNIH PUTOKAZA.




Većina nas neprestano traga za neprijateljima. Valjda da bismo ih pobedili. I u tome vidimo način opstanka: stvoriti listu neprijatelja, kako bismo ih eliminisali. Ako ih nedostaje, trudimo se i da ih izmislimo. Da umislimo da nas proganjaju. Samo da bismo ostali u punoj kondiciji i snazi. A najvećeg od svih, koji nije ni pripadnik druge vere, rase ili nacije, ni vođa navijača omraženog nam tima, ni vlasnik banke koja nam je ukrala svu ušteđevinu ili nam dala grozomorni kredit, a nije ni iz redova virusa i bakterija..., zanimljivo, najteže otkrivamo.


Neću vam reći kako se On zove. Ne budite nestrpljivi. Sve će vam se, uveren sam, reći samo, u čitanju ovog teksta. Moje je da vam dam najvažnije pokazatelje na kojoj adresi živi.

1)    On (nažalost) sve zna o vama. Jer vas prati pažljivo, i sa maksimalnom posvećenošću. On i inače o svemu zna više i bolje od vas. Takav je. To je Njegov karakter.

2)    Nevidljiv je. Barem onima koji su manje pažljivi. Npr. koji Život voze isključivo petom ili šestom brzinom.

3)    I kada ga uočite, tu priči nije kraj. On će sve učiniti da vam istog časa skrene pažnju na druge neprijatelje, ubeđujući vas da su upravo oni ti kojih treba da se bojite, a ne Njega.

4)  Inteligencija mu je sigurno veća od vaše, pa bi trebalo da se unapred pomirite s tim da vama pripada uloga – autsajdera. To je ujedno i apsolutni preduslov da ga nadmudrite: priznajte mu da ste autsajder. U protivnom, vaša pobeda je vrlo neizvesna.

5)  Ako znate razliku između lukavosti i mudrosti, reći ću vam da je više ovo prvo, a manje drugo. To vam i daje šansu da na kraju izađete kao pobednik nad Njim.

6)  Ali pazite, ovaj makijavelista će se, za ostvarenje svih svojih ciljeva, pa i pobede nad vama, služiti svim sredstvima. Ne preporučujem vam da primenjujete istu taktiku. Naprotiv. Radite sve suprotno. To će ga zbuniti, i povećati vaše šanse za konačni uspeh.

7)  Ako ste i pomislili da bi ga uplašile nekakve pretnje ili ucene, grdno ste se prevarili. A još gore bi prošla bilo kakva vrsta trgovine s Njim. On je, ne budite naivni, Najlukaviji trgovac koga ste ikad upoznali.   

8)  Raduje se pohvalama upućenim na Njegov račun. Što ih je više, i On je veći i srećniji. Te ni u tome ne treba da preterujete. Da ga ne biste predimenzionirali, i tako sebi napravili još veći problem. 

9)  Vama nije potreban Njegov totalni poraz, Njegov potpuni nestanak s lica zemlje. To nipošto. Vaša najveća pobeda biće u tome da ga potpuno razumete, i da ga zavolite. Uz to, biće neophodno i da počnete gazdovati njime, a da je On istovremeno uveren da se ništa nije promenilo, i da je svoj na svome.

10)  Ako i dalje ne znate o kome se ovde radi, probajte da odgovor dobijete na jednoj od sledećih adresa: a) među onima koji su vas napustili a bili su vam dragi; b) koje ste od sebe oterali čim su vam prvi put stali na žulj; c) koje (nikad) niste mogli da saslušate do kraja, jer ste imali nešto još važnije da im kažete...

Ja bih mogao i da nastavim sa ovim nizom. Ali mislim da vam je ipak jasno. I ako jeste, i ako nije, tu je uvek mogućnost komentarisanja. Dobrodošli! 
     
U to ime,


Živeli! 

trener@umpasrce.com

Нема коментара:

Постави коментар

Voleo bih da pročitam i vaše cenjene komentare na ovu temu. Možete da ih podelite javno, u prostoru za komentare ispod teksta ili na email trener@umpasrce.com