Pages

KAKO NAŠTIMOVATI ŽIVOT? 3 VEOMA BITNE CAKE DA ZVUČITE K’O BOG!





Zamislite na trenutak svoj život kao klasični žičani instrument, npr. gitaru. Meni je to neodoljiva asocijacija. Tu su svi bitni elementi - zajednički. Da prvo objasnim, pa da pređemo na najavljene tri cake.


Zašto i kako gitara?

Jer na njoj možemo da sviramo sve vrste muzike i da sve one zvuče autentično životno. 

Zato što i njeno štimovanje, baš kao i štimovanje života, treba da se obavlja što češće; koristili je/ga, ne koristili, svejedno dolazi do raštimavanja. 

Iz istog razloga zbog kojeg se i sopstveni život ne sme odbacivati u stranu, a živeti tuđi, ni sopstvenu gitaru nipošto ne bi trebalo zanemarivati za račun sviranja tuđe. 

I tako dalje, i tako redom. Baš velika sličnost, oprostite, barem za mene.

A da krenemo na cake?!

1. Uzeti svoju gitaru u svoje ruke. Priznaćete, to mnogima među vama nije baš lako. Radije biste da vam drugi sviraju, a da vi uživate u milozvucima.

CAKA 1: Niko vašu gitaru ne može držati u rukama onako dobro kako je to dato vama. Dato, ali treba i da se vežba, to držanje gitare-života u rukama.

2. Štimovanje. Ovo ide još teže. „Hajde mi ti naštimaj, molim te“, zacviliće većina. Priznajte, i ovde je (naš) život sasvim vidljiv. Štimovanje treba da se obavlja uz prisustvo sluha, tj.osećaja. Jer, ko nema sluha za gitaru, pardon, za život, trebaće mu i nekakav štimer. A što više se oslanjamo na štimere, to znači da ni zvučne/životne efekte nećemo moći da osetimo kako treba.

CAKA 2: Štimovali na sluh ili na štimer, manje je važno od prepuštanja sopstvenog instrumenta na štimovanje drugome.

3. Sviranje. Teško je svirati gitaru i još neki instrument. A naročito na one koji podsećaju na ono suprotno od života. Multitasking je uz sviranje gitare nezamisliv. Trebaju nam obe ruke da bi zvuk gitare/života bio vrhunski.

CAKA 3: Zvuk harmoničnog života, bez prisustva multitaskinga, doima se jednako čarobno kao zvuk idealno naštimovane i vrhunski odsvirane gitare. Čista rapsodija. 

Uzmite svoj život u svoje ruke, štimujte ga redovno i svirajte fokusirano. Vrhunski ugođaj tada definitivno neće izostati.  

U to ime,
Živeli! 
..........

GoKo

trener@umpasrce.com

Нема коментара:

Постави коментар

Voleo bih da pročitam i vaše cenjene komentare na ovu temu. Možete da ih podelite javno, u prostoru za komentare ispod teksta ili na email trener@umpasrce.com