Pages

KOJIH 5 PRINCIPA TREBA ISPOŠTOVATI, AKO ŽELIMO POTPUNI DETOKS



Jedno je sigurno: niko od nas nije potpuno čist. Nekima su prljave ruke, a drugima - namere. Jednima je nečista krv, a drugima je srce nafilovano emotivnim toksinima. A da i ne govorimo o zaprljanosti jetre ili uma. Svako od nas u svakom trenutku ima makar malo suvišnih toksina u bar jednom od tri najvažnija segmenta: fizičkom telu, umu ili duši. I šta onda?


Znam da znate da se i sa ne baš čistim rukama možemo provući nekažnjeno ako njima u usta stavljamo omiljene zalogaje. Ali, možemo li prljavih misli da kvalitetno (s)varimo čistu i odlično pripremljenu hranu? Teško. Tu nam nijedan probiotik neće pomoći! 


Dobra vest, međutim, glasi: sve može da se očisti, ne samo fizičko telo, nego i um, i duša. 


Kako?

Ne, to nije nikakva čarobnjačka veština, koja potiče od slavnog Merlina, ali svakako jeste apsolutno čarobna po svom lekovitom dejstvu.

Kako teče procedura kod ove detoksikacije?

Pre nego što vam otkrijem tu čaroliju, hajde da mi vidimo šta ćemo sa ostalim zatrovanim delovima našeg tela i bića...

Npr. da li da to radimo parcijalno, ili integralno? Da li da koristimo tradiciju ajurvede, ili da naprosto pređemo na sirovu (presnu, živu) organsku (ili bar neprskanu) hranu? Ili da u tom cilju možda izaberemo nekakvu makrobiotiku, bilo japansku, bilo balkansku...?

Ako od mene očekujete univerzalan odgovor za sve vas, onda ovo nije prava adresa za vaše probleme. Jer, ovde se neguju drugačiji principi.

Pa da ih onda i navedemo. 


1. Svi mi smo dragoceni originali, sa određenim specifičnostima, koje je potrebno potpuno sagledati... Tek tada je moguće naše potpuno isceljenje. 

2. Za svakog od nas, prema toj originalnosti, postoji i odgovarajući put za uspostavljanje ravnoteže. Pa tako i kod procesa detoksikacije!!!

3. Naravno da postoje i opšta pravila i prakse detoksikacije, ali je važno znati i ovo: što smo čistiji, to je naša sposobnost za uspostavljanje željene ravnoteže celog našeg bića, a to znači do potpunog isceljenja, sve veća.
4. Svako od nas ima svog unutrašnjeg lekara (neki ga zovu i - imunitet), kojeg je većina nas zatvorila u tamnicu, na čijim vratima velikim štampanim slovima piše: NESVESNOST! Treba mu omogućiti slobodu! 
5. Oslobođenje našeg unutrašnjeg lekara zavisi od privrženosti razvoju sves(nos)ti, od iskrene odluke da se menjamo na bolje, pa samim tim i od stalne detoksikacije fizičkog tela, uma i duše. 


Za početak procesa, dragi moji, naučite da dišete svesno i radosno.

Ako to postignete, već ste krenuli na dobar put, ka svojoj željenoj ravnoteži, ka isceljenju... 
  



..........

Goran Kojić

trener@umpasrce.com

Нема коментара:

Постави коментар

Voleo bih da pročitam i vaše cenjene komentare na ovu temu. Možete da ih podelite javno, u prostoru za komentare ispod teksta ili na email trener@umpasrce.com