Pages

KOJIH 5 PRINCIPA TREBA ISPOŠTOVATI, AKO ŽELIMO POTPUNI DETOKSJedno je sigurno: niko od nas nije potpuno čist. Nekima su prljave ruke, a nekima - namere. Jednima je nečista krv, a drugima je srce nafilovano emotivnim toksinima. A da i ne govorimo o zaprljanosti jetre ili uma. Svako od nas u svakom trenutku ima makar malo toksina u bar jednom od tri najvažnija segmenta: fizičkom telu, umu ili srcu. I šta onda?


Znam da znate da se i sa ne baš čistim rukama možemo provući nekažnjeno ako njima u usta stavljamo omiljene zalogaje. Ali, možemo li prljavih misli da kvalitetno (s)varimo čistu i odlično pripremljenu hranu? Teško, jelda?! Tu nam ni Linex, ni Liobif neće pomoći!

Dobra vest, međutim, glasi: sve može da se očisti, pa i um i srce.

Kako?

Ne, to nije nikakva čarobnjačka veština, koja potiče od slavnog Merlina, ali svakako jeste apsolutno čarobna po svom lekovitom dejstvu.

Kako teče procedura kod ove detoksikacije?

Pre nego što vam otkrijem tu čaroliju, hajde da mi vidimo šta ćemo sa ostalim zatrovanim delovima našeg tela i bića...

Npr. da li da to radimo parcijalno, ili integralno? Da li da koristimo tradiciju ajurvede, ili da naprosto pređemo na sirovu (presnu, živu) organsku (ili bar neprskanu) hranu? Ili da u tom cilju možda izaberemo nekakvu makrobiotiku, bilo japansku, bilo balkansku...?

Ako od mene očekujete univerzalan odgovor za sve vas, onda ovo nije prava adresa za vaše probleme. Jer, ovde se neguju drugačiji principi.

Pa da ih onda ponovimo, čisto da se podsetimo.

1. Svako od nas je poseban, svi mi smo dragoceni originali, sa određenim specifičnostima, koje je potrebno adekvatno sagledati...

2. Za svakog od nas, prema toj (urođenoj, ali i stečenoj) originalnosti, postoji i odgovarajuća formula za uspostavljanje ravnoteže. Pa tako i za proces detoksikacije!!!

3. Što smo čistiji, to je naša sposobnost za uspostavljanje željene ravnoteže veća.

4. Svako od nas ima svog unutrašnjeg lekara, kojeg je većina zatvorila u tamnicu na čijim vratima velikim štampanim slovima piše: NESVESNOST!

5. Oslobođenje našeg unutrašnjeg lekara zavisi od privrženosti ličnom razvoju, tj. razvoju svesti, pa samim tim i permanentnoj detoksikaciji fizičkog tela, uma i srca.

Za početak procesa, dragi moji, zavolite sopstveno disanje, osvestite ga i radujte mu se.

Ako to postignete, već ste krenuli na dobar put, ka svojoj željenoj ravnoteži. I još nešto, vrlo važno: ponavljanje je majka učenja.
  
U to ime, 

..........

GoKo

Goran Kojic

Нема коментара:

Постави коментар

Voleo bih da pročitam i vaše cenjene komentare na ovu temu. Možete da ih podelite javno, u prostoru za komentare ispod teksta ili na email trener@umpasrce.com