Pages

BERT HELINGER O TOME KO JE I ZAŠTO DOBAR U LJUBAVI

Bert Helinger (1925) je nemački psihoterapeut, filozof, teolog i pedagog. Tvorac je metode koja se može susresti pod imenom poredak ljubavi, porodični raspored, obiteljske konstelacije itd. Ova metoda raširila se u celom svetu i postala priznata kao metoda koja rešava pre svega odnose u porodici, ali i ljubavne odnose uopšte, pa samim tim deluje i na naše celokupno zdravlje.





Zato se u porodičnom rasporedu Berta Helingera i kaže: volim te upravo onakvu ili onakvog kakva/kakav jesi.

Bitna je svest da, hteli - ne hteli, mi pripadamo većem, porodičnom sistemu. U kojem nisu samo naši roditelji, braća i sestre, nego su i naše dede i bake, pradede i prabake, i svi drugi preci. 

U tom sistemu npr. važno mesto zauzimaju i bivši partneri naših roditelja, baka, deda, i svi su povezani određenim zakonitostima, tj. određenom zajedničkom silom. Porodični sistem predstavlja duhovno polje.

I zato je veoma važno da dalekosežno primimo na znanje to da su sva deca dobra - ali i njihovi roditelji, koji su takođe nečija deca... 
..........

GoKo

Um Pa Srce

Нема коментара:

Постави коментар

Voleo bih da pročitam i vaše cenjene komentare na ovu temu. Možete da ih podelite javno, u prostoru za komentare ispod teksta ili na email trener@umpasrce.com