Pages

JOGANANDA O SREĆI U NAMA KOJU SVAKO MOŽE DA DOSEGNE


Mnogo nas je čitalo „Autobiografiju jednog jogija“. Reklo bi se da je to obavezna lektira za duhovni razvoj. Ali, ako i niste, jer vam se i samim naslovom učinila neprivlačnom, evo preporuke za jednu drugu knjigu, od istog autora, Paramhansa Joganande (1893-1952), indijskog duhovnog učitelja koji je za svog ne baš tako dugog, ali veoma plodnog života nastojao da pomiri duhovnost Istoka i Zapada. Reč je o knjizi „Kako uvek biti srećan“.

 

Takođe, Jogananda nam je ukazivao i na izvor istinske sreće. Govorio je kako svoju sreću više treba da tražimo u sebi, negoli u sticanju stvari. Da budemo toliko srećni u sebi da nas ništa što do nas dođe ne učini nesrećnima.

„Tada ćete moći da živite i bez onih stvari na koje ste navikli. Budite srećni znajući da ste stekli snagu da ne budete negativni...“, govorio je.

Istinska sreća nije nemogući san. Već danas možete iskusiti sreću koja će prožeti čitav vaš život. A potrebno je „samo“ da... 

Sreća je – kako god vam to zazvučalo ovog časa – pitanje vaše odluke
..........

GoKo

Um Pa Srce

Нема коментара:

Постави коментар

Voleo bih da pročitam i vaše cenjene komentare na ovu temu. Možete da ih podelite javno, u prostoru za komentare ispod teksta ili na email trener@umpasrce.com