Pages

PLAŠITE LI SE PROMENA? IMA NAČINA DA SE TOG STRAHA OSLOBODITE...






Savremeni čovek, nažalost, konzumira sve i svašta. Mnogo je neproverenog. Štetnog. Đubreta i otrova. Ovde, naravno, ne mislim samo na fizičko telo. Nego i na naš um i srce. Kako da toga postanemo svesni, a da istovremeno ne uplovimo u vode straha od svega i svačega, da ne postanemo paranoični? Nekima je upravo to najveći problem. Kako to promeniti?


Nije lako otkriti uzroke, izvore sopstvenih strahova. A ponekad je još i teže drugome dozvoliti da nam ih osvetli. Jer nas je strah da u taj izvor (straha) pogledamo.

A upravo se u tom činu, u putovanju do tog izvora, a potom i „suočenju“ s njim, nalazi ključ oslobađanja od tog straha.
Zato neki vole da gledaju trilere, horore... Jer kroz strahove drugoga, ispoljene na način sličan nama, oslobađaju se delova sopstvenog straha.

Ranko Marinković u svom „Kiklopu“ kaže: „Tijelo uronjeno u strah, izgubi od svoje smrtnosti onoliko koliko teži istisnuti strah“.
Jako volim ovu izreku, i uz dužno poštovanje prema njenom učinku u mom životu, parafrazirajući je, reći ću: „Um suočen sa izvorom svog straha, izgubi od tog straha onoliko koliko je vremena u suočavanju s njim proveo“.

Čišćenje trauma iz prošlosti (tehnika Čarlsa Bernera), odvija se upravo po ovom principu, uz adekvatnu podršku kvalifikovanog i iskusnog vodiča,  i toplo ih preporučujem svakome ko ima problema sa strahovima, samopoudanjem, odlučnošću...  

Poverenje u vodiča je podrazumevani uslov za uspeh u ovom procesu. Tehnika nije svemoćna, ali je dokazala svoju izrazitu efikasnost u primeni u prethodnih pola veka. Pronađite svog vodiča i krenite – u eliminisanje upaučenih strahova.

U to ime,

Živeli!


..........

GoKo

trener@umpasrce.com

Нема коментара:

Постави коментар

Voleo bih da pročitam i vaše cenjene komentare na ovu temu. Možete da ih podelite javno, u prostoru za komentare ispod teksta ili na email trener@umpasrce.com